Hugh Howey – Glitch (Review)

Evaluare: 7/10

Varsta: tineri adulți, 16+

Limbi disponibile: Engleza 

Gen: sci-fi, povestire scurta

Pret: $

Cumpara: https://www.amazon.com/Glitch-Short-Story-Kindle-Single-ebook/dp/B00L2KEX1E

Si bine v-am gasit, dragi cititori! 🙂 M-am gandit sa focusez primele recenzii pe niște cărți/povestioare mai scurte. Prima recenzie este despre povestirea scurta a lui Hugh Howey, un scriitor american nascut in 1975, cunoscut pentru scrierile lui de genul science fiction. 

Toate recenziile mele vor avea un rating (de la 1 la 10), varsta recomandata pentru carte (tineri adulți, adulți, copii, toate varstele, 16+, 18+, etc.), genul cărții (sci-fi, romantic, nuvela scurta, roman, funny, benzi desenate, istoric, non-fictiune, psihologie, etc.), prețul (de la $ pana la $$$, adică de la ieftin la scump), și un link de unde il poti achizitiona. 

Si acum sa trecem la subiect…

O echipă de dezvoltatori de roboți de luptă se pregătesc pentru duelul final în care robotul lor, Max ar putea câștiga miliarde de dolari. Dar din pacate echipa se confrunta cu o eroare ciudata… Sau poate este mai mult decât o eroare, ceva care poate merită chiar mai mult decât ce banii pot cumpăra? Un lucru este sigur, robotul evită lupta și continuă să-și provoace rău prin a-si rupe mainile pentru a opri echipa să-l forțeze la duel. Fără o alta solutie mai buna, ei se gândesc să șteargă totul și să reinstaleze software-ul, chiar atunci când Samantha, o mamă însăși, simte ceea ce ceilalți doi colegi, Peter (care este și fostul ei soț) și Greenie îi ascund. Ar putea Max să fie conștient? Imposibil! Dar Samantha continuă să lupte pentru robot, care în cele din urmă ia o decizie din propria voință. Povestea descrie primele acțiuni conștiente ale unui robot de lupta înzestrat cu inteligenta artificiala într-un viitor îndepărtat utopic.

O poveste scurta, se citește rapid si usor. Aș fi evaluat-o cu nota 8, dar se termină prea brusc. Când a devenit interesant la sfârșit, autorul lasa continuarea pe imaginația cititorului. Ar fi fost un roman destul de reușit dacă autorul continuă ideea. 

Recomand pentru tineri adulți, și adolescenți mai în varsta. As recomanda și pentru tineri, dar în anumite locuri are un limbaj putin mai explicit.

Cuvinte cheie: AI, inteligenta artificiala, roboți, viitor, sci-fi, știința, tech, utopie. 

Cel mai ieftin preț este varianta Kindle de la Amazon, la 1$ si ceva. Pentru a citi cărți de format Kindle vei avea nevoie de o tableta e-reader de la Amazon. 

Ma gasesti pe Goodreadshttps://www.goodreads.com/user/show/106131009-andrea

Review-ul meu pe Goodreads: https://www.goodreads.com/review/show/3551528406

Pagina mea de Facebook: https://www.facebook.com/reviewuricarti 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website at WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: